Stonehenge av Middelhavet er i et unike og usammenlignbar land. Steiner som holder hemmeligheter at varer i fire årtusener, vitnesbyrd av første sivilisasjonene dukket opp i Middelhavet er det en tusenåring sak på Sardinia, som forteller om arkeologiske bevis over hele territoriet.

De håndfaste tegnene til øya forhistorien er uendelige: menhirs, steindyssene, Domus de Janas, hellig brønner, gravene til kjemper og uendelig nuraghe bygninger. Enorme steiner som holder hemmeligheter fire årtusener lang. Bygninger, som er ofte intakt, på første sivilisasjonene eksisterte i Europa, unike steder i verden, er en eksklusiv arv å oppdage og live: her er Stonehenge av Middelhavet.

Panoramabilder av stille skjønnhet, beriket av legender og tradisjoner: øyne å beundre og sjel å forstå. Det er den umiddelbare følelsen mot storheten restene av den sardinske forhistorien. Megalittiske monumenter, steiner som forteller historier og hovedpersonene, identifisere folk og tro. Å besøke Sardinia betyr å gjenoppleve de samme veiene, øve fra samme steinene lyden av en fjern fortelling. Tankevekkende steder med sjarm, velegnet til å gå eller å sykle, med nær kontakt på naturen og historie.

Uunnværlig i Sardinia en tur å oppdage sin forhistorie

En dag på Sardinia er like å bla gjennom hundrevis sider av en bok av arkeologi: man kommer ved soner og komplekser blant de viktigste i verden. Det som fortjener mer enn andre steder tittelen på Stonehenge av Middelhavet, er området Pranu Muttedu: dens Perdas Fittas er den mest tydelig spor av neolittisk sivilisasjonen. Fra Middelhavet buskskogen tilbys besøkende mange steinklosser og megalittiske strukturer. Legender og fabler som er tapt i tid, som de om janas av Barbagia, følger reisende på besøk til forhistoriske soner og gjenstander innhyllet i en mystisk opprinnelse.
Mer enn syv tusen stein tårn totalt, med mange andre som kan fortsatt komme til lys. Nøyaktig én hver tre kvadratkilometer. Sannsynligvis Nuraghi, symbol av Sardinia øya, var sentrum av sosiale liv til en sivilisasjon som blomstret i begynnelsen av bronsealderen (midten II årtusen f.Kr.) til og med jernalderen (niende århundre f.Kr.) og som skiller seg ut med hensyn til alle kulturer av Middelhavet. I noen områder, i dalen av Nuraghi (i Logudoro) er det tretti noen hundre meter fra hverandre. Barumini byen, takket nuraghe Su Nuraxi, ble erklært et av Verdens kulturarvsted av UNESCO.
Delta på en fascinerende og mystisk reise bakover i tid