Nuragiske magiske steiner og vannkilder

Sardinias nuragiske magiske steiner og vannkilder er brukt gjennom århundrene som naturlig terapi

Det antas at Sardinias nuragiske magiske steiner og vannkilder som dolmen (steindyssene), menhir, domus de janas (feenes småhus), gravene til kjemper, imponerende vitnesbyrd av forhistorisk megalitisk sivilisasjonen, er pakket inn i en sterk magnetisk energi som påvirker og forbedrer velvære for kropp og sjel. Aristoteles skrev om det også: i Sardinia var det nok til å ligge ved siden av gravene til kjemper for å frigjøre seg fra mareritt og tvangstanker.

Grav til kjemper Li Mizzani, i Palau, gjenkjennes en enorm makt overført fra magnetiske flukser fra sprekkene i granitt, som minnes de mange som kommer for å lindre plager og lade opp positiv energi. Og ikke bare graven som anses energi: så er S’Ena ‘e Thomes i Dorgali og utallige andre nuragiske steder spredt over hele sardinsk øya. I stor grad med fri tilgang, de har blitt referansepunkter på spesielle datoer identifiserte av astronomiske kalenderen og representerer naturlig treningssentre for å praktisere meditasjon, yoga og reiki.

nuragiske magiske steiner og vannkilder

Men vannet er jo det helligste elementet. Sardinske vannkilder er spesielt berømte for sine terapeutiske og naturlig rensende egenskaper. Hellige brønnene ble ansett guddommelige steder hvor man kunne gjengenerere og gjenvinne åndelig velvære gjennom tilbedelse og kontemplasjon av kosmos. Bygget der det var en sterk magnetisk energi, de ble justert til bevegelsene til solen og månen samt merket årstidene, jevndøgn og solverv.

Det finnes en rekke tilknyting mellom nuragiske magiske steiner og vannkilder som for eksempel brønnen Santa Cristina nær Paulilatino, hvor månen treffer hullet i tholos hver 18. og halvt år, i opptakten til vintersolverv. Gå ned trappen er en spennende initiering og rensing. Nederst, i kontakt med vann, vi føler energisk vibrasjonene fra dypet av jorden og instinktiv den spesielle følelsen du får i avstamning og klatre også.

Steiner og vannkilder er naturlig brukt for velværebehandlinger som tilbys på SPA-hoteller. Med massasjer med varme steiner, Kneipp energetiske stier og til slutt med varmekilde- og havvannet, Sardinia er en uvurderlig mulighet for helse og skjønnhet, som gir mer og nytt liv til drømmer.

Her kan du velge mellom en nuragisk fottur og en absolutt relax reiseforslag