Nuragisk Fottur

Et eksklusivt reiseforslag for et dypdykk ned i Sardinias spennende historie, som gir deg en innføring til øyas mysterier og mytologi. Inkluderer t/r reise og overnatting på hotell med full pensjon, nordisktalende guide til fotturer og utflukter i Baunei og Supramonte, besøk av eldgamle monumenter og bygninger fra nuragisk epoke som er objekt av pågående arkeologiske studier. Pakken inkluderer flyreise t/r, reise til og overnatting på hotell med full pensjon, norsktalende guide til fotturer og utflukter i Baunei og Supramonte. Turen vil spesielt fokusere på det “blå området”, lokalbefolkningen i Ogliastra og Villagrande Strisaili på Sardinia er kjent for å leve lengre. Grunner til dette finner vi utvilsomt i luft-, vann- og matkvaliteten, kombinert med fysisk aktivitet og opphold i friluft. Helsebringende vaner og måter å takle stress på, skaper en positiv tilnærming til livet, gjennom åndelighet og sosiale interaksjoner.
Alt dette finnes i Ogliastra.‏

  • F.o.m September t.o.m. Mai, reservasjon ukentlig eller to-ukentlig; vennligst ta kontakt for å få et spesialtilpasset tilbud

BE OM TILBUD

Navn (påkrevd)

E-post (påkrevd)

Tlf. nummer

Ønsket reiseforslag

Ønsket dato for avreise/tilbakekomst

Antall deltakerne (vennligst angi barn/voksne/turgrupper/foreninger osv.)

Ønsket sted for avreise/tilbakekomst

Melding

Ved å sende meldingen samtykker jeg i behandling av personopplysninger i samsvar med EUs forskrift nr. 2016/679 GDPR og lovdekret 101/2018. Jeg aksepterer også at kontaktinformasjonen min er lagret og pleide å kontakte meg. Mer informasjon i vår personvernpolicy.


Dag 1: Norden – Sardinia
Turen starter fra ditt utgangspunktet med rutefly til Olbia, nordøst på Sardinia. Ved ankomst reiser vi direkte til Santa Maria Navarrese. Første møte med lokal mat og vin på overnattingstedet.

Dag 2: Pedralonga
Etter frokost drar vi med bil til Genna Olidone (ca. 15 km fra Santa Maria Navarrese nordover). Utflukten tar oss til fots gjennom naturskjønne omgivelser til Pedralonga utkikkspunkt. Underveis vil vi stoppe for å nyte for lunsj, før turen fortsetter tilbake til Santa Maria Navarrese.
Ca. 5,30 t fottur
Høydeforskjell: 650 m i nedoverbakke

Dag 3: Golgo-platået
Etter frokost setter vi kursen mot Golgo-platået (ca. 20/25 km fra Santa Maria Navarrese). Vi drar til fots på en utflukt fra Golgo til Punta Salinas, en av de vakreste naturlige terrassene. Her har vi utsikt over hele Orosei-golfen. Videre går turen til Ovile Piras, der vi kan nyte lunsj før returen tilbake til Golgo. Vi kommer tilbake til hotellet på kvelden.
Ca. 4,30 t fottur
Høydeforskjell: Ca. 250 m i oppoverbakke og 250 m i nedoverbakke.

Dag 4: Su Rele
Vi reiser rett etter frokost til stedet “Su Rele” (ca. 7 km fra Santa Maria). Herfra går vi en fottur i sløyfe, med stans for lunsj i Monte Oro. Her kan vi beundre den fantastiske panoramautsikten mot Ogliastra. Vi kommer tilbake til hotellet på kvelden.
Ca. 5 t fottur
Høydeforskjell: Ca. 500 m i oppoverbakke og 500 m i nedoverbakke

Dag 5: Båttur mot kysten
Utflukten starter med båt til Cala Sisine, der vi kan beundre høye kalksteinsklipper og de brede sandbukter langs kysten av Baunei (Cala Goloritzè, Cala Mariolu, Cala Biriala, Cala Sisine, Cala Luna, etc.) Fortsetter vi til fots fra Cala Sisine til Cala Luna, der stanser underveis for å nyte lunsj. Vi returnerer tilbake til S. Maria med båt, og legger turen innom Grotta del Fico (Fikenhula).
Ca. 5 t fottur
Høydeforskjell: Ca. 650 m. i oppoverbakke og 650 m. i nedoverbakke

Dag 6: Triei
På morgenen drar vi til Golgo-platået, her vi besøker den landlige San Pietro-kirken fra 1600-tallet, naturlige basseng, og kløftene i Golgo som med en dybde på 290 m er en av de dypeste vertikale grottene i Europa. Vi vil også se strukturer av Nuraghe. Etter å ha nytt lunsj forflytter vi oss til Triei, der vi kan besøke graven til gigantene i Osono (en av de best bevarte i Ogliastra). I nærheten av Triei avlegger vi besøk i en vinkjeller hvor vi får en liten smak av lokale viner. Vi kommer tilbake til hotellet på kvelden.

Dag 7: Fritt valg – Santa Maria Navarrese
Bruk dagen til hva du vil. Velg mellom flere sportsaktiviteter eller bare slappe av, for eksempel en tur med hest, spa- og velværebehandling, eller en shoppingtur.
Siste kvelden anbefaler vi en avslappende spasertur langs havnen eller stranden om kvelden, og god natts søvn før reisen tilbake til dagliglivet.

Dag 8: Sardinia – Norden
Etter frokost venter avreise tilbake til flyplassen i Olbia, for videre flyforbindelser til din destinasjon i Norden.

  • Baunei-området er en vakker kombinasjon av fjell og hav, og en bemerkelsesverdig kyst med sine 40 km karakteristiske voller og kalksteinklipper. Kysten strekker seg fra Santa Maria Navarrese i sør, forbi Spire av Pedra Longa, Capo Montesanto, Portu Pedrosu og Portu Cuau, Cala Goloritzé, Ispuligidenie (Cala Mariolu), Cala Biriala og Cala Sisine, helt til Cala Luna i nord. Vis kart
  • En stor og rik variasjon i terrenget og utsikten: området er preget av sine daler, fra basalt-platået i Golgo til “Marghine” fjellet og “Su Sterru”. Dette er en av de dypeste vertikale kløftene i Europa. I naturen finner vi sjeldne og fredede arter som muflon, villsvin, middelhavsmåke, musvåk, hønsehauk, vandrefalk, eleonorafalk, kongeørn og haukørn. Langs kysten kan vi finne interessante huler og kløfter både under- og over havoverflaten.
  • Den historiske og kulturelle arven i området presenterer bevis fra fortiden som dekker flere historiske perioder. Vi kan finne forekomster av kvartære rester fra den fornuragiske perioden, landsbyer, festninger og graver til gigantene fra den nuragiske perioden, bosetninger og mynter fra det romerske keiserriket, samt kirkene i Santa Maria Navarrese og Eltili fra middelalderen, det aragonese spanske tårnet og kirken San Pietro i Golgo.
  • For deg som elsker friklatring, byr de nylig utstyrte klippeveggene på muligheter for å klatre i et unikt og vilt miljø, med utsikt mot havet og storslått natur.
For å delta på utfluktene kreves det god fysisk form og utstyr for å gå fottur. Programmet vil kunne endres etter værforhold og tilpasses deltakernes fysiske og mentale form.
Nordinia Utforsk Sardinia - Tour Trekking Nuragico

Info om reiseforslag

Navn (påkrevd)

E-post (påkrevd)

Tlf. nummer

Ønsket reiseforslag

Ønsket dato for avreise/tilbakekomst

Melding

Ved å sende meldingen samtykker jeg i behandling av personopplysninger i samsvar med EUs forskrift nr. 2016/679 GDPR og lovdekret 101/2018. Jeg aksepterer også at kontaktinformasjonen min er lagret og pleide å kontakte meg. Mer informasjon i vår personvernpolicy.


Kontakt

Telefon: +47.45433524
E-post: info@nordinia.com

Del forslaget, tips en venn