Midt i hjertet av Sardinia er det en kultur som forteller om tusenårs historie og tradisjoner, fester og sekulære ritualer, som forener forskjellige antikke og moderne sivilisasjoner: det er museum for masker av Middelhavet i Mamoiada.

Et kontaktpunkt mellom sardinske tradisjoner og andre Middelhavske regioner representert med karneval masker og avduket i en unik kultur. Museum for masker av Middelhavet i Mamoiada, nært Nuoro midt på øya, er kjent verden over for Mamuthones og Issohadores masker og fokuserer oppmerksomheten på vanlige matrisen mellom øya ritualer, særlig på Barbagia, og de typiske andre sivilisasjoner mer eller mindre tilgrensende landområder, badet av samme havet.

Oppmerksomheten til museet banen er adressert til den utstrakte bruken av tre ansikts masker med dyr og groteske figurer, saueskinn og fårekjøtt, kubjeller og andre objekter som genererer forvirrende lyder. Forkledninger, typisk for samfunn av bønder og gjetere, påvirker anerkjent skjebnen til landbruket året: til tross for det skremmende aspektet, deres besøket var ventet, anledningen til å gjøre dem gunstige med å tilby dem mat og vin.

Museum of masker av Middelhavet av Mamoiada vil tillate deg å utdype kunnskap om lokale identiteten, fra “hjem” maskene Mamuthones og Issohadores, og sammenligne deres slektskap og likheter med de andre masker og tradisjoner fra forskjellige land i Middelhavet. Besøket vil begynne med bilder, tekster og lyder, som forteller avanserte tolkninger av opprinnelsen til mamuthones. Sterk stykket er den eldste mamuthone masken, kanskje tidlig forrige århundre. Barbaricino karneval hallen vil presentere deg med en rekke masker fra midten av Sardinia: Boes, Merdules, Filonzana fra Ottana byen og Thurpos av Orotelli. Tredje miljøet, Middelhavet rommet, er dedikert til karneval i Alpene og de iberiske og balkanske halvøyer: da vil du oppdage deres slektskap med sardinske seg.

Etter fullført den kulturelle opplevelsen på Museum of masker av Middelhavet av Mamoiada, takket være guidene på Museum, kan du ta ekskursjoner til håndverks verksteder, nærliggende arkeologiske steder, Supramonte og veggmaleriene av Orgosolo.

Besøk dette stedet fordi…

Du vil besøke et sted i kontakt mellom kulturelle universet i hjertet av Sardinia og Middelhavet regionene med lignende tradisjonelle representasjoner.