Med en stille stemme, veggmaleriene i Orgosolo forteller det som karakteriserer fasadene på husene av byen på Midt-Øst Sardinia.

Med en stille stemme, veggmaleriene i Orgosolo forteller om å bli  opprinnelige instrumenter av kommunikasjon og protes allerede tfra andre halvdel av det tjuende århundre. Med en stille stemme, veggmaleriene i Orgosolo forteller historien om sardinsk folk på veggene.

Med en stille stemme, veggmaleriene i Orgosolo forteller historien om en intellektuell uro alltid levende, et territorium kulturelt inderlig, opprørsk og politisk aktiv, hver med sin egen stil. Den Barbaricino byen tilbyr glimt av den gamle og tidløs Sardinia, omgitt av en frodig og uberørt natur. I hvert hus, i alle vegger, et veggmaleri: en spasertur gjennom gatene i landsbyen forvandles til en varig og stille lesing, dele følelser freskomalerier på steinmurer og ledsaget av tradisjonell tenor sangen. Med en stille stemme, veggmaleriene i Orgosolo forteller sardinsk historie med sin uttrykksfulle og stemningsfull bilder og skaper bånd med innbyggere og besøkende. Med en stille stemme, veggmaleriene i Orgosolo forteller historier av hverdagen blir kunstform for alle, for deres rikdom og umiddelbarhet sardinske veggmaleriene har blitt utnyttet som en effektiv kommunikasjon verktøyet. Født i det tjuende århundre takket være den kunstneriske verve av en gruppe anarkister i kamp, bildekunst teknikken Orgolese ble gjenopplivet under motstand og spredte seg raskt i nabolandene som bestemte full suksessen. Den Muralistica tradisjonen karakteriserer i dag mange steder i Barbagia og har gjort Orgosolo til en ekte internasjonalt berømte museumbyen.

Veggmaleriene i Orgosolo forteller om skikk, folkedrakter, kvinner i arbeid, daglige liv, politiske krav…

Hundrevis av veggmalerier farge gatene i Orgosolo og fortelle skikker og tradisjoner, kultur og intime dissens i i barbagia. Livligheten i 60- og 70-tallet promoterte utviklingen av den kollektive veggmalerier, som beskriver fortsatt i dag med detaljer bonde livet og makt kjemper, alternerende sosio-politiske temaer til representasjon av ikoner typisk av hverdagen: kvinner i arbeid, men på hesteryggen og shepherds. Landskapet av Orgosolo har ingen alder og fortjener, minst en gang i livet, et besøk.