Mat- og vintur

Et eksklusivt reiseforslag designet for å glede ganen som omfatter prøvesmaking og besøk til lokale produsenter av råvarer som olivenolje, vin, brennevin, spekemat og andre gastronomiske spesialiteter. Inkluderer t/r reise og overnatting på 4-stjerners hotell med et helt nytt konsept av full pensjon: frokost spises på hotellet, mens måltider som lunsj og middag nytes på 12 forskjellige utvalgte lokale restauranter. Turen vil spesielt fokusere på det “blå området”, lokalbefolkningen i Ogliastra og Villagrande Strisaili på Sardinia er kjent for å leve lengre. Grunner til dette finner vi utvilsomt i luft-, vann- og matkvaliteten, kombinert med fysisk aktivitet og opphold i friluft. Helsebringende vaner og måter å takle stress på, skaper en positiv tilnærming til livet, gjennom åndelighet og sosiale interaksjoner.
Alt dette finnes i Ogliastra.

  • F.o.m September t.o.m. Mai, reservasjon ukentlig eller to-ukentlig; vennligst ta kontakt for å få et spesialtilpasset tilbud

BE OM TILBUD

Navn (påkrevd)

E-post (påkrevd)

Tlf. nummer

Ønsket reiseforslag

Ønsket dato for avreise/tilbakekomst

Antall deltakerne (vennligst angi barn/voksne/turgrupper/foreninger osv.)

Ønsket sted for avreise/tilbakekomst

Melding

Ved å sende meldingen samtykker jeg i behandling av personopplysninger i samsvar med EUs forskrift nr. 2016/679 GDPR og lovdekret 101/2018. Jeg aksepterer også at kontaktinformasjonen min er lagret og pleide å kontakte meg. Mer informasjon i vår personvernpolicy.


Dag 1: Norden – Sardinia
Vi starter fra utgangspunktet ditt med rutefly til Olbia, nordøst på Sardinia. Ved ankomst reiser vi direkte sørover til byen Tortolì. Første møte med lokal mat og vin på utvalgt gård/restaurant.

Dag 2: Ilbono
Etter frokost tar guiden oss med til Ilbono byen, hvor ligger Demuru oliven mølle, kjent for sin olivenolje og familie tradisjoner fra 1700-tallet. Her på Demuru lages ekstra jomfru olivenolje ved pressing av oliven av de anerkjente variantene Ogliastrina og Bosana. Kombinasjonsforskjeller mellom de to variantene har gjort det mulig å oppnå to forskjellige produkter: Nuelì og Scerì, som smaker forskjellig grunnet varierende aromatiske og sansemessige egenskaper.‏ Under besøket får vi smake på produktet og lære mer om prosessene bak produksjon av olivenolje. Lunsj på gården/lokal valgt restaurant, etterfulgt av innlagt ledig tid til å besøke byen. Deretter returnerer vi til hotellet før vi spiser middag på gård/lokal valgt restaurant.

Dag 3: Tortolì
Om formiddagen tar guiden oss med til Cooperativa Pescatori Tortolì, der vi besøker oppdrettssjø for lokale råvarer. Det blir muligheter for båttur, fisking og smaksprøver. Lunsj serveres på fiskested med egenproduserte sjømat retter. Deretter returnerer vi til hotellet før vi spiser middag på gård/lokal valgt restaurant.

Dag 4: Villagrande Strisaili
Etter frokost kjører vi til Villagrande Strisaili, landsby sertifisert i det ”blå området”, hvor oksygen-utslipp nivået overskrider CO2-utslipp nivået. Vi vil utforske kunsten å lage smakfulle spekemat, salamier og kjøttpålegg. Den gode smaken, duften og myke konsistensen til en ekte sardinsk skinke er et resultat av en integrert forsyningskjede, nøye kontrollert og koordinert gjennom hvert trinn.‏ Under besøket på lokalprodusent får vi smake på produktet og lære mer om fremstillingen av skinkene. Etter lunsj på en bondegård/lokal valgt restaurant, avlegger vi et besøk til osteprodusenten Gennargentu, som ligger i de store dalene farget av nyanser av grønt, rødt, gult, av den dype blåfargen på himmelen og vannet, beskyttet av granittblokkene i Gennargentu, der lyden av vinden snakker om eldgamle legender og hardtarbeidende folk som elsker jorden. Tidløs stillhet, urørlig og majestetisk, der ekkoet kaller på himmelens dronning, kongeørnen, som dominerer her.‏ Under besøket får vi smake på produktet og lære mer om fremstilling av disse slag ost. Deretter returnerer vi til hotellet før vi spiser middag på gård/lokal valgt restaurant.

Dag 5: Tertenia
Etter frokost fortsetter vi sørover langs Ogliastra-kysten til Tertenia byen for å besøke ølbryggeriet Lara. Dette er et lite familieselskap som drives av Francesca. Lidenskap for gjær førte denne brødbakereksperten til dette fantastiske eventyret i 1999. Under besøket får vi smake på produktet. Vi nyter lunsj på stedet med lokalt produsert øl, etterfulgt av et besøk i byen. Deretter returnerer vi til hotellet før vi spiser middag på gård/lokal valgt restaurant.

Dag 6: Jerzu
Vi oppdager landsbyen Jerzu, kjent for produksjon av vin. I de slake bakkene ned fra fjellene i Gennargentu mot Ogliastra-kystens hvite strender, ligger Antichi Poderi. De klimatiske forholdene for vinrankene i dette området gir druene mer intens aroma og en utmerket naturlig nyanse. Jerzu ligger urørt fra allfarvei, og har på denne måten ikke blitt berørt av andre kulturer gjennom århundrene. Dette har lagt grunnlaget for en ekstraordinære autentisitet. Vingårdens omliggende landskap på ca. 500 moh, kan best karakteriseres som utilgjengelig og vakkert. Under besøket vil vi få smake på 4 utvalgte viner. Lunsj på stedet med viner fra Antichi Poderi, etterfulgt av besøk i Jerzu byen. Deretter returnerer vi til hotellet før vi spiser middag på gård/lokal valgt restaurant.

Dag 7: Fritt valg – Ilbono
Bruk formiddagen til hva du vil. Velg mellom flere sportsaktiviteter eller bare slappe av, for eksempel en tur med hest, spa- og velværebehandling, eller en shoppingtur. Etter lunsj drar vi tilbake til Ilbono å oppdage håndverkslagd Taré-likør, akkompagnert av noe matchende kake. Under besøket smaker vi utvalgte likører fremstilt av lokal frukt, kombinert med en uforlignelig smak. Deretter returnerer vi til hotellet før vi spiser middag på gård/lokal valgt restaurant. Siste kvelden anbefaler vi en avslappende spasertur langs havnen eller stranden om kvelden, og god natts søvn før reisen tilbake til dagliglivet.

Dag 8: Sardinia – Norden
Etter frokost venter avreise tilbake til flyplassen i Olbia, for videre flyforbindelser til din destinasjon i Norden.

  • Oppdag de mest autentiske smakene av Ogliastra: et ekte sensorisk paradis, uten å forsømme helsefordeler
  • De sier… Italiensk mat er best i verden. Men har du prøvd sardinsk mat? Sardinias nasjonalrett er porceddu (pattegris). Når det er riktig stekt, med svakt bål varme og myrt til røkelse av kjøttet, det er en absolutt må-prøves smaksopplevelse i Sardinia.
  • Lokale oster er skarpe og søte, ute av denne verden. Vel berømte lokale ostdelikatesser er pecorino og ricotta. Med sistnevnte lages fylling av Seadas, typisk sardinsk bakstdessert med honning eller marmelade.
  • Eksellense av sardinske vin: Cannonau er en dyp, rubin-rød vin med sterk personlighet og er symbol for den sardinske rød vin, mens Vermentino er kjekt og forfriskende, med litt livligere egenskaper.
  • Høst festivaler som bl.a. Autunno in Barbagia vil veilede deg og dine fem sanser, friste dine smaksløker og gi deg muligheten til å nyte Sardinia sin mindre kjent side, men fortsatt nydelig og imponerende.
  • Høstferie på Sardinia? Ja takk, det er eksotisk og fristende! De flotte matfestivaler som bl.a. Autunno in Barbagia vil veilede deg og dine fem sanser, forføre dine smaksløker og gi deg muligheten til å nyte Sardinia sin mindre kjent side, men fortsatt nydelig og imponerende.

Produsenter og restauranter vil variere etter sesong, høytider og lokale arrangementer.

Info om reiseforslag

Navn (påkrevd)

E-post (påkrevd)

Tlf. nummer

Ønsket reiseforslag

Ønsket dato for avreise/tilbakekomst

Melding

Ved å sende meldingen samtykker jeg i behandling av personopplysninger i samsvar med EUs forskrift nr. 2016/679 GDPR og lovdekret 101/2018. Jeg aksepterer også at kontaktinformasjonen min er lagret og pleide å kontakte meg. Mer informasjon i vår personvernpolicy.


Kontakt

Telefon: +47.45433524
E-post: info@nordinia.com

Del forslaget, tips en venn