Helse og velvære begynner med sunne

og smaksrike Sardinske produkter

Sardinske produkter som blant annet oster, brød, grønnsaker og ekstra jomfru olivenolje er de grunnleggende matvarer i kosthold for hundreåring

Sardinske produkter som blant annet frukt og grønnsaker, beholder dagens strekninger av villmark og uberørt natur og viser ekte dedikasjon til mat som sparer intakt alle sine egenskaper: en glede for ganen og veldig bra for helsen.

Fra råmelk ost og ekstra jomfru olivenoljer, til brød, emblomstartet honning og tradisjonelle søtsaker, forteller de typiske sardinske produkter som karakteriserer territoriet til Sardinia om en verdifull og mesterlig arbeid.

sardinske produkter     sardinske produkter     sardinske produkter

Noen av de mest populære sardinske produkter fikk DOP og IGP internasjonale kvalitetsmerker, fra stikkende artisjokker til safran, fra ekstra jomfru olivenolje til sardinske lammet.

Den autentiske historie om sardinsk økonomi forteller sardinske oster også. Produsert fra melk av kyr, sauer og geiter, er de grunnleggende matvarer i kosthold for hundreåring: fra ricotta, daglig næring av hyrdene hjemmefra for lange perioder, og oster med beskyttet betegnelse av opprinnelse DOP som pecorino romano, til pecorino eller fiore sardo og ostespesialiteter som fresa, dolce sardo, bonassai, gioddu og casu axedu.

For det meste av sin historie har Sardinia, mål til folk som seilte rundt Middelhavet på jakt etter muligheter for næringsekspansjon, vellykket i mirakelet å holde fast sine mest autentiske verdier, mens å bli likevel åpne for nye tradisjoner og skikker.  Og stien til velvære kan imidlertid gå bort ifra vinen, verdens eldste og mest selskapelig drikke: i riktige mengder, det regnes vanligvis som en eliksir av langt liv. Det er for eksempel Vermentino di Gallura med beskyttet og garantert betegnelse av opprinnelse DOCG, Carignano og Cannonau di Sardegna. Det er stadig flere vinkjellerne i Sardinia som kan besøkes.

Og hva med fisken, eksellent ernæring symbol av sunn mat? Å fiske praktiseres i Sardinia ikke bare på havet: laguner og kyst dammer er blant de største i Europa og deres folk er engasjert i fiske og fisketurisme, med fokus på vedvarighet og miljøet.

Hvor kan man finne den beste essensen av sardinsk øya sin territoriet? For eksempel i undervisning gårder: vanlige gårder eller gårder som vert pedagogisk kurs, med sikte på å gjenoppdage tradisjonelle produksjon og kvalitet.

Sist, men ikke minst, opplevelsen av gårder: steder der møtet mellom velvære for kropp og sinn har som natur en magisk og uberørt landskap.

sardinske produkter    Sardinske produkter    sardinske produkter

Ta kontakt for å fa tilbud om en ekte Sardinsk mat- og vintur