Opplev ferie til Cala Mariolu

Cala Mariolu er et paradis hjørnet midt i hjertet av uberørte kysten av Baunei (Ogliastra, Sardinia)

Cala Mariolu, eller Is Puligi de Nie (“snø lopper” på Sardinsk), imponerer med sine akvarellaktige nyanser og fargetoner fra blått, smaragd grønn og lysblå, og med utallige steinene som danner stranda, så liten og hvit som snøflak.

Å oppleve ferie til Cala Mariolu som ligger cirka en mil nordover av den naturlige monumentet Cala Goloritzé, er en av de mest attraktive strendene på Baunei kysten og hele Middelhavet. Kallenavnet kommer fra “mariuolo”, tyv på campansk dialekt, som utenlandske fiskere ga til munkeselen. Sistnevnte brukte å tære på fisken fra garn og valgte gjemmesteder av fiskere. Omtrent en mil nord ifra Cala Mariolu ligger det Grotta del Fico (Fikenhula), en av de siste oppholdssted av munkeselen, og en av de vakreste huler på sardinsk øya.

Landskapet er andpusten fantastisk. Klippene strekker seg tilbake mot vest ved havet, de er dekket med typiske Middelhavets buskas og når ca 500 meter høyde. De faller over havet både på nord og sør, og omgir den lille viken i vest som blir knapt tilgjengelig. Punta Ispuligidenie er i dag den eneste oppnåelig punkt fra landet, til tross for den tette middelhavsvegetasjonen. Tidligere fungerte det som en naturlig brygge for lasting kull fra kull gruvearbeidere, kalt “furisteris” av lokalbefolkningen. Flere av dem slo seg ned i Baunei byen.
En stor stein deler den nordlige delen av stranden, på sardinsk kalte “sa perda ‘e su saltatori” for det fungerer som et springbrett for voksne og barn samt som pontong for båter. Nord for bukta, delvis synlige fra sentral klippen, det er en liten hule tilgjengelig om en liten svømmetur. Hulen starter med en liten strand med hvite småstein, og bøyer seg tilbake inne med å vise det langsom arbeidet av havet gjennom århundrene til over ti meter dypt inn i fjellet.
Havbunnen er verdt en flott bad med svømmemaske for barn og uerfarne voksne eller med dykkerutstyr for alle som ønsker å utforske mer. Fisken er tydelig synlig fra kysten og allerede få meter fra stranden kan man ikke lenger regne dem.

Du vil møte noen nålfisk, mange blikkfisker, noen hummer og flere andre fisk igjen. Delfiner bor fjernt av kysten men kan sees av og til. Ut av vannet, kan du se Eleonorahauk, Skarven tuft, vandrefalk, kongeørnen og flere beskyttet dyrearter.

ferie til cala mariolu

Ta kontakt for å få tilbud om ferie til Cala Mariolu