Forrige 29. juni til 2. juli 2017 fant sted i Gavoi den litterære festivalen av Sardinia, Historiers øya.
Den litterære festivalen av Sardinia, Historiers øya var fullt preget av møter, forelesninger, utstillinger og arrangementer i tankevekkende kvadrater av landet som pleier å hilse alltid velkomst et stort og variert publikum.
Det var åpning av sceniske og musikalske forestillinger av Massimo Zamboni og Angela Baar, Cristiano Rovere og Berlin Millenovecentottantuno.
Den litterære festivalen av Sardinia, Historiers øya var i regi av kunsteriske lederne Maria Ida Gaeta, Igiaba Scego, Michela Marzano og Gaia Manzini.
På formiddag tok plass forelesninger av kjente forfatter og skuespillerne som Giuseppe Antonelli, Antoni Libera og Silvio Pandit, Alessandro Zaccuri med flere hendelser og lesninger på scenen som Diego de Silva, Marco Cubeddu og Luciana Littizzetto.
Deretter i torget Mesu Bidda ble det plass til andre perspektiver, for å presentere offentlig ofte lite kjent forfattere og diktere: Andreas Gruber, Liliana Nechita og Jana Beňová, Tommaso Gail, Luciano Funetta og Sandro Campana.
Forrige 29. juni til 2. juli 2017 fant sted i Gavoi den litterære festivalen av Sardinia, Historiers øya.
Den litterære festivalen på barneskolen for syklusen “i Mellomland” har alltid vært en sterk og imponerende minne til publikum i alle aldre og dette året ble Patrizia Rinaldi på scenen med Roberta Balestrucci, Francisco Parra, Antonio Ferrara, Davide Malotana og Emanuele Ober.
På kveld var gjestene i Sant‘Antriocu Nicola Pinna, Chiara Valerio, Clara Sánchez, Alessandro Zaccuri, Valerio Magrelli og Matteo B. Bianchi.

Oppdag Sardinias litteratur og historier med en spesieltilpasset tur

På lokale menigheten, et øyeblikk dedikert til kino med projeksjon av dokumentar “Den menneskelige lykke” av Maurizio Z og et utvalg av korte filmproduksjoner.
Lesing av skuespillerne Francesca Murru, Marta Proietti Orzella og Felice Montervino ble dette året dedikert til forfatteren Jane Austen som feirer 200 årsjubileum fra bortgang, med Giulio Angioni, forfatter, antropolog og grunnleggerne av øyas historier, og sosiolog og filosof Zygmunt Bauman.

Barna fikk reservert plass i festivalen med en rik programmet av bl.a. workshops, møter og mange dedikerte gjester som Marianna Cappelli, Gianni Atzeni, Francesco Chiacchio, Massimiliano Maiucchi, Alessandro D’Orazi og Giulia Canali.

Det var jo ingen mangel på kunst med “Bøker opp ned: hver historie har sin bakside, hver karakter sin motstand, hvert bilde skyggen sin… og vice versa” utstillingen.

Til stede i Gavoi i mange år ble fotografen Daniela Zedda med også: der ble hennes prosjekt om landsbyens hovedpersonene i tidligere utgaver, udødeliggjort i silhuetter på nesten naturlig høyde, som ønsker velkommen og titter frem mellom gatene, en integrert del av landet og samfunnet, derfor  ikke lengre “gjester” eller “utlendinger” men faktisk landsbyboerne.