En reiserute i øyas historien for å oppdage steder, i noen tilfeller lite kjent eller utilgjengelige i resten av året: bygninger-et symbol som går fra antikken til i dag, en kulturell og uvurderlig historisk arv . Under Åpne monumenter, Sardinia avslører ektheten sin, samt med minnet og fellesskapet: det er den største festivalen som fremviser Sardinia sin kulturarv. Den 21. utgaven av åpne monumenter foregår over fem helger og viser den arkitektoniske, historiske og naturlige arven av øya: 750 steder av kultur, blant museer og arkeologiske steder, kirker og historiske bygninger, mesterverk av natur og parker i nesten 60 sardinske kommuner. Ti av dem ble med for første gang på event. Hvert samfunn er fortalt gjennom litterære reiseruter, baner i urbane arkitektur, preget av århundrer med endringer av makt, og reiser tidligere lenger, blant restene av gamle sivilisasjoner. Besøket vil bli ledet med ‘fortelling’ av frivillige, stort sett studenter.
Åpne monumentene, Sardinia avslører ektheten sin i den fascinerende opplevelsen av å besøke steder som er symbol av øyas historie. Ikke å gå glipp av er Pisa tårnene i Cagliari, samt gjenoppdagelsen av åsen Tuvixeddu. I Sassari er vakre viser den historiske palasset av Piazza d’Italia og steder for kultur, inkludert museet Sanna. Sjarmen av festningen og voller over Alghero for lange romantiske turer er tidløs. Nær Sassari stilles opp også Ploaghe, Sennori og Usini. En mystisk atmosfære omgir gruvekomplekser i Arbus og Guspini, inkludert spøkelsebyen av Ingurtosu og Montevecchio gruva, tidligere lumske gruver i Buggerru og gruvedrift landsbyen av Nebida (Iglesias) og museum Serbariu i Carbonia. I Sulcis ikke gå glipp av naturlige og kulturelle skjønnheter som Carloforte, Gonnesa, Portoscuso, San Giovanni Suergiu, Santadi og Villamassargia heller.På

Oppdag Sardinia gjennom dens autentiske samfunnets ånd

Åpne monumenter, Sardinia avslører ektheten sin gjennom de middelalderske festningene, blant annet Serravalle i Bosa og Sanluri slottet. I Medio Campidano og Oristano vil besøk stanse i Gonnosfanadiga, Marrubiu, Milis, San Gavino og Serramanna byene. Området kalles Marmilla, Giara og Nuraghi, og representeres av Lunamatrona og Siddi. Synkende i det dype sør i Campidano, skinne historiske bygninger og kirker Serdiana, kirken og byen Selargius. I Quartu Sant’Elena, for å besøke de historiske forretningsområdene og campidanesehus, som ble Museet for nittenårhundre. For første gang i rampelyset på denne kulturelle arv festivalen er Necropolis og Domus de Janas av Sant’Andrea Priu i Bonorva, den romerske kirken S. Nicola fra Trullas i Semestene, den minste deltakerbyen, Nivola Museet i Orani og de gamle fengslene i Castiadas. Debuterer også landsbyene Bauladu, rik på gamle autentiske tradisjoner, Santadi, Osilo, Thiesi, Uta og Villamar.
Oppdag historiske bygninger, gamle kirker, arkeologiske funnsteder, museer, naturlige monumenter og mye mer…

Mange bygninger for tilbedelse vil begeistre deg, fra Santa Maria domen i Oristano til den tidligere katedralen San Pantaleo i Dolianova, fra Sant’Antioco fra Bisarcio i Ozieri til byen San Pietro di Settimo, fra basilikaen Sant’Antioco i sammenevnte byen, som i San Simplicio i Olbia, som kombineres med arkeologisk museum. Gjenværende i temaet, arkeologiske vitnesbyrd er uendelige: fra de fønikiske-puniske restene av Olladiri av Monastir tempelet i Pozzo di Sant’Anastasia og Romerske badstuer av Sardara, fra ruinene av Gurulis Vetus i Padria til Nuraghi i Villanovafranca og Villanovaforru, den gamle byen Nora i Pula. Åpne monumenter, Sardinia avslører ektheten sin også med å passe på miljø: underverkene av stein som den Røde Klipp på Arbatax i Tortolì og S’archittu i Santa Caterina di Pittinurri (Cuglieri), tankevekkende fosser som Stampu og Turrunu, mellom Sadali, Seui og Sa Spendula i Villacidro, og verneområder: tankevekkende Park i Asinara (Porto Torres) og vakre sjøområder i Villasimius.